Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΥΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ, 90.2 FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ", με τον κ. Παύλο Κυριακίδη



«Στις 27 Νοεμβρίου του 2013 το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο συγκατέλεξε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας δύο αγίους. Τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και τον Ιερομόναχο Άγιο Μελέτιο, τον εν Υψενή της νήσου Ρόδου.
Ο Άγιος Πορφύριος είναι ευρύτατα γνωστός στο πανελλήνιο αλλά και στο εξωτερικό μιας και έζησε σχετικά πρόσφατα (1906-1991) και όσοι τον γνώρισαν ζουν ακόμη και μιλούν για αυτόν.
Ποιος είναι όμως ο δεύτερος πρόσφατα καταταγείς άγιος Μελέτιος; Από καιρό είχα την έντονη επιθυμία να γνωρίσω τον Άγιο Μελέτιο που όπως θα λέγαμε πέρασε στα ψιλά του Αγιολογίου της Εκκλησίας μας. Είχα την επιθυμία να αφιερώσω μια ραδιοφωνική εκπομπή γνωριμίας μας με τον Άγιο για να τον έχουμε προστάτη και πρεσβευτή στις προσευχές μας. Τον Άγιο τον ανακαλύψαμε στην ι. Μονή Παναγίας Υψενής της Ρόδου.
Έτσι ξεκινήσαμε νοερά από την Μακεδονία, διασχίσαμε το Αιγαίο και φτάσαμε στα Δωδεκάνησα. Προορισμός μας η Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής, κρυμμένη σε μια δασώδη περιοχή, στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Ρόδου, 50 χιλ μακριά από την πόλη της Ρόδου κοντά στο χωριό Λάρδος. Τόπος ησυχαστικός τόπος πνευματικών προϋποθέσεων. Μιλήσαμε τηλεφωνικά με την Γερόντισσά Μαριάμ και αποδέχτηκε με χαρά να μας γνωρίσει τον Άγιο και να μας ξεναγήσει στο Μοναστήρι και το νησί. Νομίζω πως είναι πρακτική ανάγκη μιας και η Βέροια με την Ρόδο δεν απέχουν και λίγο. Απόψε έχουμε την χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με την γερόντισσα Μαριάμ ηγουμένη της Μονής να γνωρίσουμε τον Άγιο Μελέτιο και να λάβουμε λίγο από την χάρη του Αγίου. .....»

Παύλος Κυριακίδης


Ακούστε ζωντανά τον ραδιοφωνικό σταθμό "ΠΑΥΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ", 
της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση