Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τετάρτη 10 εώς Τετάρτη 17 Οκτωβρίου  

μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10/2018: ΡΟΔΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Από το χωριό της Λάρδου θα ξεκινήσει πούλμαν, περνώντας και από τα υπόλοιπα χωριά. Συγκέντρωση στο λιμάνι της Ρόδου, επιβίβαση στο καράβι και ώρα 16:00  απόπλους για το λιμάνι του Πειραιά.

Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας
Πέρασμα προς Προυσό
2η μέρα ΠΕΜΠΤΗ 11/10/2018: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση για το Καρπενήσι, με ενδιάμεσες στάσεις όπως τις Θερμοπύλες και τον Γοργοπόταμο με το ιστορικό γεφύρι. Θα δούμε και τα «πατήματα της Παναγίας», τα ίχνη που άφησε στον δρόμο της για τον Προυσό. Στην συνέχεια προσκύνημα στην Παναγία την Προυσιώτισσα, όπου η εικόνα είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επιστροφή στο Καρπενήσι και διανυκτέρευση.

3η μέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/10/2018: ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Μετέωρα
Λίμνη Καστοριάς
Μετά το πρωινό, αναχώρηση μέσω Λαμίας – Δομόκου – Τρικάλων για την Καλαμπάκα. Προσκύνημα στην Μονή του Αγίου Στεφάνου και στην Μονή Βαρλαάμ.  Στην συνέχεια διαμέσου Γρεβενών θα φθάσουμε στην Μονή Μικροκάστρου στα Σιάτιστα. Επίσκεψη στην  Παναγία την Μαυριώτισσα δίπλα στην λίμνη, στην Καστοριά. Περίπατος και διανυκτέρευση.

4η μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 13/10/2018: ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΒΕΡΟΙΑ
Εμπόριο Κοζάνης - Ιερός Ναός Αγίου Μηνά
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός - Μονή Δοβρά
Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Κλεισούρα. Εκεί βρίσκεται η Μονή της Παναγίας, όπου ασκήτεψε η Αγία Σοφία η νέα.        Συνεχίζουμε για το Εμπόριο Κοζάνης. Σήμερα εκτός από τον Ιερό ναό του Αγίου Μηνά υπάρχει και πιστό αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης, πιστό αντίγραφο του Ναού της του Θεού Σοφίας (Αγιά Σοφιάς) της Κωνσταντινούπολης, παρεκκλήσι της Αγίας Αναστασίαςτης Φαρμοκολύτριας εντός του ναού του Αγίου Μηνά. Ἐπειτα, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας και στο μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Στη συνέχεια του προγράμματος μας θα φθάσουμε στην Μονή Δοβρά στη Βέροια. Έντονη παρουσία με πολλά θαύματα κατέχει ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός.  Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη  για διανυκτέρευση.
Είσοδος τάφου Φιλίππου Β΄
στο μουσείο της Βεργίνας

5η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 14/10/2018: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ


Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου

Σουρωτή - Τάφος Αγίου Παϊσίου

Θεία Λειτουργία 7.30-10.30 στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη.  Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στην Σουρωτή. Ξενάγηση και διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη.

6η μέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 15/10/2018: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ
Ουρανούπολη
Άγιον Όρος
Πρωινό και αναχώρηση για την Ουρανούπολη για τον περίπλου του Αγίου Όρους. Θα προσεγγίσουμε τις Ι.Μονές Ζωγράφου, Κοσταμονίτου, Δοχειαρείου, Ξενοφώντος, Αγίου Παντελεήμονος, Σίμωνος Πέτρας, Γρηγορίου, Διονυσίου, Αγίου Παύλου, Νέα Σκήτη, Αγίας Άννας. Όλη τη δυτική πλευρά του Αγίου Όρους, στο περιβόλι της Παναγίας.


 7η μέρα ΤΡΙΤΗ 16/10/2018: ΒΟΛΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Προσκύνημα στην Μονή Ξενιάς στον Αλμυρό και αναχώρηση για τον Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Αναχώρηση με το πλοίο για την Ρόδο στις 19:00. 

8η μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 17/10/2018: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Άφιξη στις 10.10 π.μ. της Τετάρτης και επιστροφή με το πούλμαν.


Για συμμετοχή

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22440 44245
και στο κινητό 6980288399


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση