Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ


Η Μονή κατακλύστηκε από πιστούς από τη Ρόδο , τα γύρω χωριά και τα νησιά, το απόγευμα της Τετάρτης της 22ας Αυγούστου 2018, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργική εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου της Υψενής και την τιμία κάρα του Οσίου πατρός ημών Μελετίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου και του Σεβασμιωτάτου  Γάνου και Χώρας κ.κ. Αμφιλοχίου. Παρέστη επίσης ο Καθηγούμενος της Σεβασμίας Μονής Σταυρονικήτα Αρχιμανδρίτης π. Τύχων, πλήθος ιερέων της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος  και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και ο Υποστράτηγος κ. Γρηγόριος Ρουμάνης.

Ακολούθησε η παραδοσιακή πανήγυρις με την συμβολή πολλών εθελοντών που βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  μεγάλη κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς υπέρ ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Οσίου Μελετίου με δώρο ένα αυτοκίνητο.

Η προσέλευση των πιστών στο Ναό της Παναγίας ήταν συγκινητική, αφού συνεχίστηκε αδιάκοπα μέχρι τις πρωινές ώρες.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας κ.κ.  Αμφιλοχίου και το εσπέρας της ίδιας ημέρας εψάλλει το κτιτορικό μνημόσυνο .



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση