Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

H εορτή του Οσίου Μελετίου εν Υψενή της Ρόδου

  
  Με κάθε μεγαλοπρέπεια  εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Μελετίου εν Υψενή της Ρόδου. Για ακόμα μια χρονιά πολλοί  ήταν οι πιστοί από διάφορες περιοχές της Ρόδου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, που προσήλθαν στην Μονή της Υψενής να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου και είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του και την αγία κάρα του.
     Το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου. Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, ενώ το απόγευμα ακολούθησε ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Οσίου.
     Μετά την Αγιοποίηση του Οσίου Μελετίου τον Νοέμβριο του 2013 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικομενικού Πατριαρχείου, μιας σημαντικής στιγμής για το νησί της Ρόδου και την ορθοδοξία, ακολουθεί με σταθερή πορεία η ανέγερση του Ιερού Ναού του Οσίου Μελετίου με τη συνδρομή προσφορών εκατοντάδων πιστών, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Υψενής.












Για να διαβάσετε το βίου του Οσίου, πατήστε  ΕΔΩ
Για να διαβάσετε κάποια από τα θαύματα, πατήστε ΕΔΩ
Για την ακολουθία, την παράκληση & τους χαιρετισμούς ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση